Ziua Mondială a Urbanismului 2018 Sibiu – eveniment UAT

Ziua Mondială a Urbanismului 2018 Sibiu – eveniment UAT

Cu ocazia Zilei Mondiale a Urbanismului, aniversată pe data de 8 Noiembrie, sectia Urbanism si Administrarea Teritoriului Sibiu a Facultății de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București, are deosebita onoare de a vă invita la dezbaterea ORASUL POSTINDUSTRIAL. ABORDAREA REGENERARII URBANE IN CONTEXTUL ACTUALIZARII P.U.G., eveniment ce va avea loc la sediul facultății din Strada Dealului, nr. 6, Municipiul Sibiu, în data de 8 Noiembrie 2018, ora 11:00.


Evenimentul organizat va avea următorul program:
ora 11:00 – primirea invitaților/discuții preliminare
ora 11:30 – prezentarea conceptului de Plan Urbanistic General si a teoriilor subsecvente
ora 12:15 – întrebări/observații, încheierea sesiuni preliminare
ora 12:30 – prezentare studii de caz și a problematicii actualizării PUG din perspectiva administrației publice locale
ora 13:30 – concluzii, respectiv inițierea propunerilor pentru REPERTOARUL DE PROBLEME PENTRU P.U.G.

Printre invitați se vor afla arhitecți șefi, specialiști din cadrul serviciilor/direcțiilor de specialitate (urbanism) al primăriilor, cadre didactice ale FU/UAT Sb., cât și conducători ai administrației publice locale.

Ținem să facem precizarea că Ziua Mondială a Urbanismului mai este cunoscută și sub denumirea de Ziua mondială de planificare a oraşelor și este aniversată începând din 1949, în peste 30 de ţări, la iniţiativa profesorului Carlos Maria della Paolera, de la Universitatea din Buenos Aires, cu scopul de a veni în sprijinul societăţii, atât la nivelul cetăţenilor, cât şi al specialiştilor în urbanism şi amenajarea teritoriului, ce caută soluţii pentru organizarea oraşelor fără afectarea mediului înconjurător. De asemenea, un susţinător puternic al manifestărilor prilejuite de această zi este Societatea internaţională pentru planificarea oraşelor şi regiunilor (The International Society of City
and Regional Planners – ISOCARP). Fondată în 1965, ISOCARP este o asociaţie a profesioniştilor cu experienţă şi înaltă calificare, recunoscuţi în domeniul urbanismului, din peste 80 de ţări din întreaga lume.

Cu deosebită considerație,

asist.,dr.,urb.-dipl., MOȚCANU-DUMITRESCU Mădălina
responsabil an 2, U.A.T. Sibiu

asist.,dr.,urb.-dipl., MOȚCANU-DUMITRESCU Mihai
responsabil an 3, U.A.T. Sibiu