Ziua Mondială a Urbanismului: Provocări actuale privind Zona Costieră a României

Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (APUR) – Sucursala Constanța, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, organizează, miercuri, 8 noiembrie 2023, orele 09:30-15:00, în Campus, Corp B, et. 1, sala A1, evenimentul Ziua Mondială a Urbanismului: Provocări actuale privind Zona Costieră a României”.

În contextul elaborării strategiei și a planului de management integrat al zonei costiere a României, se vor prezenta și discuta proiecte curente aflate în atenția comunității profesionale, academice și a administrațiilor publice locale.

Între preocupările actuale ale specialiștilor din domeniul interdisciplinar al planificării spațiale în zona costieră, vor fi prezentate și proiectele de amenajare a plajei Mamaia, premiate la Concursul internațional Litoral Mamaia, Constanța, organizat de Ordinul Arhitecților din România și Administrația Națională Apele Române. Proiectele vor fi prezentate și în cadrul unei expoziții ce va putea fi vizitată atât în timpul evenimentului, cât și ulterior, până la finalul anului, în Campus UOC, Corp B, parter.

De asemenea, în cadrul evenimentului, vor fi prezentate proiecte UOC finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având obiectivul de a susține dezvoltarea regională durabilă prin regenerarea mărilor și apelor și reziliența la schimbări climatice.

Manifestarea include și discuții și dezbateri privind contribuția activității de planificare spațială la realizarea acțiunilor și a obiectivelor strategiei și a planului de management integrat al zonei costiere, dar și cu privire la contribuția parteneriatului dintre instituțiile de învățământ, institutele de cercetare, autoritățile publice și operatorii economici, în cadrul mai larg al procesului de dezvoltare durabilă la nivel regional.

La evenimentul public sunt așteptați să participe specialiști din domeniul arhitecturii, urbanismului și amenajării teritoriului, reprezentanți ai administrațiilor publice de la nivel județean și local din zona costieră a României, ONG-uri, cercetători și profesori, precum și studenți interesați de problematica planificării spațiale și a dezvoltării durabile.

Programul evenimentului

Formular de înscriere la eveniment

Arh. Ionică Bucur, Președinte Sucursala APUR Constanța (constanta@apur.ro)
Lect. univ. dr. geogr. Mirela Paraschiv, Universitatea Ovidius din Constanța, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

Loc de desfășurare eveniment:
Universitatea Ovidius din Constanța, Campus, Corp B, Aleea Universității nr. 1