Evenimentul #reCONSTRUIM, 8-11 martie 2018. Comunicat de presă

Evenimentul #reCONSTRUIM, 8-11 martie 2018. Comunicat de presă

Pe 8-11 martie #reCONSTRUIM!

#reCONSTRUIM afirmă nevoia unei reevaluări a priorităților profesionale și a priorităților publice în domeniul construcțiilor, în cadrul unui summit de 4 zile, cu 120 de echipe a câte 10 specialiști (arhitecți, ingineri, avocați, profesioniști parteneri) și studenți (viitori specialiști).

4 zile – 1200 de specialiști – 4 capitole majore de interes general

Prin cele 1200 de voci, aducem împreună, în atenția publică o serie de probleme, dar și expertiza necesară în a crea rezolvările cu adevărat funcționale pentru 4 capitole majore:
Ziua 1 – Siguranța clădirilor – 8 martie
Ziua 2 – Legislație în derivă, în construcții – 9 martie
Ziua 3 – Impact financiar. Ce plătim? – 10 martie
Ziua 4 – Smart & Green – 11 martie

În lipsa prioritizării acestor 4 aspecte majore ne îndreptăm către o criză națională. Creșterea nesustenabilă din ultimii ani a unei piețe în convulsii, cu cerere distorsionată, cu legislație stufoasă și interpretabilă, cu beneficiari care speră în garanții inexistente, ne expune unor efecte de tip domino, similare cu cele ale crizei financiare din 2008. În lipsa unor măsuri imediate, de prevenție, efectele acestei crize iminente, vor fi mult mai profunde și mai grave ca implicații atât sociale cât și financiare.

⏩Specialiștii își prezintă planurile de acțiune între 8 și 11 martie.

Ca eveniment asociat Construct Expo, summitul îmbină networking-ul cu ateliere tematice și sesiuni intensive de prezentări de tip „pitch”, pentru a dezvolta și a consolida planurile de acțiune puse la punct de cele 120 de echipe participante.

⏩ Timp de 8 ore, în fiecare din cele 4 zile, câte 30 de echipe interdisciplinare, a câte 10 participanți (1 team-leader, 3 arhitecți, 3 ingineri, 1 avocat, 1 economist / dezvoltator imobiliar / specialist din domeniu relaționat cu cel al construcțiilor și 1 student) dezbat soluții, primesc feedback, fac schimb de idei și își prezintă planurile de acțiune pe temele stabilite dinainte, din aria celor 4 capitole susmenționate.

Participanții în echipele #reCONSTRUIM știu că oportunitățile de evoluție se găsesc dincolo de cele 8 ore pe zi, cu efort, cu consecvență, cu transparență, cu implicare și asumare.

⏩ Înscrierile în echipele #reCONSTRUIM se fac în avans, pe principiul primul venit, primul servit, în limita locurilor disponibile.

⏩ Consultă lista temelor. Alege-ți o zi și o temă. Contactează teamleaderul echipei. Implică-te în detalierea temei și dezvoltarea planului de soluții.

Agenda completă cu temele #reCONSTRUIM este disponibilă la acest link.

⏩ Tema care te preocupă nu este deja în lista noastră? Vino tu cu propunerea! Scrie-ne pe grup sau la adresa de email arhitect2016@gmail.com.