Conferința The Making of Collaborative Cities – Ezio Manzini

Conferința The Making of Collaborative Cities – Ezio Manzini

 

Asociația Profesională a Urbaniștilor din România, împreună cu Facultatea de Urbanism – Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București și editura VELLANT, vă invită joi, 10 mai 2018, între orele 18:30 – 21:00, la conferința profesorului Ezio Manzini The Making of Collaborative Cities, ce va avea loc în Sala Frescelor a Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”.

Într-o lume mereu în schimbare, fiecare dintre noi este designer: orice persoană sau entitate colectivă, de la firme la instituții, de la comunități la orașe și regiuni, toate trebuie să definească și să dezvolte un proiect de viață. Câteodată aceste proiecte generează soluții insolite; uneori se regăsesc în țeluri comune și realizează transformări semnificative.

În munca lui Ezio Manzini se regăsește un umanism adânc, ce este evident prin claritatea și viziunea din această carte. Sunt bucuros să recomand Designul, când toți suntem designeri tuturor celor interesați de rolul pe care îl are designului în noua cultură pe care noi toți o creăm. (Richard Buchanan, profesor, Department of Design & Innovation, Weatherhead School of Management)

Prin exemple convingătoare ale inovației sociale din întreaga lume, Manzini ne arată că este posibil să începem schimbarea felului în care gândim și trăim, schimbarea felului în care relaționăm cu toți ceilalți și cu lumea din jurul nostru, iar în acest timp să începem reconstruirea unei lumi noi. (Joel Towers, decan, Parsons School of Design.)

Vom reveni în scurt timp cu detalii privind agenda evenimentului.