Anunț câștigător: Premiul de Excelență „Mihai Alexandru”, ediția 2020

Anunț câștigător: Premiul de Excelență „Mihai Alexandru”, ediția 2020

Avem deosebita plăcere să comunicăm câștigătoarea Premiului de excelență ”Mihai Alexandru”, Ediţia IV (2020). Festivitatea de premiere a avut loc în data de 9 Noiembrie 2020, de data aceasta electronic, în cadrul evenimentului organizat în parteneriat cu Facultatea de Urbanism cu ocazia Zilei Mondiale a Urbanismului. 

Redăm mai jos comunicatul juriului: 

LAUDATIO 

Juriul nominalizat de catre Consiliul Director al APUR pentru evaluarea (auto)propunerilor de acordare a Premiul de Excelență ”Mihai Alexandru”pentru tineri cercetători în urbanism – Ediţia a V-a (2020) a hotărât în unanimitate să acorde premiul 

urbanist-peisagist Ana OPRIȘ

Ana OPRIȘ este absolventă (2008) a Universității de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” (UAUIM) , Facultatea de Urbanism (FU), secţia de Amenajare și Planificare a Peisajului (APP) şi a Masterului de Peisaj și Teritoriu (2010) din cadrul aceleiași Facultăți a UAUIM.

Ana OPRIȘ a obținut titlul de Doctor în Urbanism în anul 2015, cu o teză intitulată: Altfel de vulnerabilitate urbană. Vulnerabilitatea peisajului urban. Studiu de caz Orașul București 

Ana OPRIȘ este lector universitar în cadrul FU-UAUIM și cu multă aplicatie şi dedicare, încearcă să transmită studenților săi pasiunea pentru domeniul pe care l-a descoperit în urmă cu 15 ani și care o ajută, conform spuselor sale, să se schimbe în fiecare zi, să învețe la rândul ei.

Ana OPRIȘ a prezentat un CV apreciat de comisie dovedind:

  • o coerență și diversitate a parcursului profesional foarte complexă şi variată;
  • de asemenea a fost apreciata lista de lucrari (din ultimii 5 ani) propuse spre analiza comisiei de evaluare, remarcandu-se calitatea, impactul, actualitatea, adaptarea la realitatile inconjuratoare a cercetării și a proiectelor; 
  • suma acestor calitati a fost întărită de maturitatea ideilor cu privire la viitorul profesiei exprimate în cadrul scrisorii de intenție
  • toate acestea fiind completate de o mare diversitate de activități desfășurate pe parcursul ultimilor 10 ani, activități atât de cercetare cât şi de proiectare, în domeniul amenajarilor peisagere, urbanismului și planificării teritoriului. 
  • portofoliul (său) de lucrări de cercetare cât şi de lucrari practice în domeniul proiectării de urbanism și peisagistică şi de punere în operă a proiectelor de amenajare peisagistica demonstrează un interes real pentru o abordare critică, aplicată şi asumată a domeniului de activitate și o dorință permanentă de ameliorare a situațiilor existente la diferite scări urbane și teritoriale. 

Juriul a considerat că acordarea Premiul de Excelență ”Mihai Alexandru” – 2020 reprezintă o recunoaștere a calitatilor profesionale şi al evoluției dr.urb./peisagist Ana OPRIȘ şi poate reprezenta un imbold pentru realizările sale viitoare. 

Matei COCHECI– dr.urb. “prof”. UAUIM

Florian GAMAN– dr.ing. prof. UTCB

prof. Florin MACHEDON– arh. “prof”. UAUIM 

Irina FOREA-SAGHIN– dr.geograf UOC (secretar comisie)

 

APUR o felicită cu această ocazie pe dna. lect. dr. urb. Ana Opriș, căreia îi dorim mult succes în cariera profesională!