Premiul Francofoniei pentru Dezvoltare Durabilă: Arhitectură și teritorii

Premiul Francofoniei pentru Dezvoltare Durabilă: Arhitectură și teritorii

În cadrul acțiunilor sale de cooperare pe tema orașului durabil, Serviciul de cooperare are plăcerea de a vă informa de organizarea  unui concurs francofon intitulat „Premiul Francofoniei pentru Dezvoltare Durabilă: Arhitectură și teritorii”. Un proiect al revistei Formes, publicație de referință în domeniul arhitecturii, concursul este susținut de către Institutul Francofoniei pentru Dezvoltare Durabilă (IFDD), organ subsidiar al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF).

Scopul acestei competiții pluridisciplinare este de identifica, evidenţia şi disemina proiecte inovative, publicul țintă fiind reprezentant de diferite tipuri de profiluri: arhitecți, antreprenori, ONG-uri, municipalități, organizații de cooperare internațională, cercuri academice, etc.

Concursul este structurat în 6 categorii : „Teritoriu”, „Construcție”, „Educație/Sensibilizare”, „Ecomateriale”, „Proiecte realizate de tineri”, „Premiul special al Juriului”.

Proiectele prezentate vor trebui să urmărească inițiative de dezvoltare durabilă axate în special pe perspectivele de îmbunătățire a condițiilor de trai ale populației, sprijinirea dezvoltării economice și demografice, consolidarea cunoștințelor în scopul dezvoltării capacităților în spațiul francofon, reconciliind planificarea urbană, creșterea economică, lupta împotriva inegalităților și conservarea patrimoniului natural.

Data limită de depunere a proiectelor este 14 decembrie 2018. Pentru mai multe informații despre concurs, detalii legate de înregistrare și de depunere a dosarului de candidatură, vă rugăm să consultați site-ul revistei sau portalul de tineret al OIF.

Serviciul de cooperare al Ambasadei Franței în România  susține inițiativele actorilor locali care se înscriu într-o perspectivă de dezvoltare și de tranziție către un oraș durabil și vă încurajează să vă înscrieți la acest concurs.

Cu stimă,

Clément Fabreguettes

Chargé de mission Coopération décentralisée et Développement territorial

Responsabil de misiune Cooperare descentralizată și dezvoltare territorială

Ambassade de France en Roumanie